On està l’error?

Fixeu-vos hi bé i trobareu un alguna cosa que crida l'atenció…

Emili Manzano conduirà el nou programa de llibres de TVC

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS) El periodista i filòleg mallorquí Emili Manzano, exdirector de l'Institut Ramon Llull (IRL), dirigirà i presentarà el programa 'L'hora del lector', que s'emetrà al Canal 33 a partir del mes d'abril.

[@more@]

El programa substituirà 'De llibres', que presentava Vicenç Villatoro, i durant una hora oferirà una entrevista a un personatge destacat del món cultural, creatiu o social i tindrà la lectura com a principal protagonista.

El director de TVC, Francesc Escribano, ha anunciat durant la comissió de control el fitxatge de l'exdirector del IRL i presentador del programa 'Saló de lectura' a BTV, al qual ha qualificat com a "bon lector i comunicador". Escrivà ha mostrat la "il•lusió" de poder arribar amb Manzano "a un públic més ampli".

Les recomanacions de novetats en el nou programa les portaran a terme cada setmana un equip heterogeni de comentaristes que dedicaran una especial atenció al llibre en català. Durant la comissió de control, Escrivà ha assegurat que TVC té una "potent oferta cultural" amb programes sobre arquitectura, literatura o poesia i ha defensat la "renovació" en els programes literaris de la cadena.

Respecte a altres programes, des de CiU s'han censurat a la CCRTV que no hagués abordat en un programa monogràfic els problemes a la xarxa de Rodalies, al que Francesc Escribano ha respost que se li va dedicar un debat a '+gora' i que s'estan estudiant nous espais.

CiU ha reiterat la seva preocupació pel "descens" d'audiència de Catalunya Ràdio i TVC i el "conformisme" de les cadenes sobre aquesta qüestió, afirmació a la qual el director de l'emissora radiofònica, Oleguer Sarsanedas, ha rebatut assenyalant que és líder un any més.

El "parany lingüístic" -com diria Joaquim Maria Puyal- és evident.

Ara bé, l'altra reflexió interessant és saber si té alguna cosa a veure el fet que Villatoro carregués duríssimament contra TV3 i els seus informatius… just pocs dies després que li fessin saber que el seu programa no continuaria…

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.